Träning på recept

Träning på recept

World Class Oskarshamn har speciellt anpassat medlemskap för dig som fått fysisk aktivitet på recept. Genom ett samarbete mellan dig, din receptutfärdare och våra kunniga instruktörer och fysioterapeut hittar vi rätt i just din rehabilitering.

Fysisk aktivitet som ett alternativ eller komplement till medicin.

Rörelse på recept kan i många fall vara den bästa medicinen. Det innebär att du får ett recept på en fysisk aktivitet som är anpassad efter dina egna förutsättningar och önskemål. Aktiviteten blir en del av din behandling. FaR är rörelse på recept. Rörelse sätter i gång flera hälsosamma förändringar i din kropp och själ. Motion kan därför fungera som en medicin som både förebygger och behandlar sjukdomar. Rörelse kan komplettera eller i vissa fall till och med ersätta läkemedel. Fysisk aktivitet har bevisad effekt vid en mängd olika sjukdomstillstånd, till exempel högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom, stroke, diabetes, bröst- och tjocktarmscancer, artros och depression. De positiva effekterna får du oavsett ålder eller träningsvana. Därför är det aldrig för sent att börja röra på sig!

Vem skriver ut fysisk aktivitet på recept?

Läkare och legitimerad sjukvårdspersonal kan skriva ut recept på fysisk aktivitet. Nästa gång du träffar din läkare, fysioterapeut, sjuksköterska, arbetsterapeut eller annan legitimerad sjukvårdspersonal så fråga om det kan vara ett alternativ för just dig.

Vad innehåller receptet?

På receptet ska det framgå vilken typ av aktivitet du ska genomföra, hur ofta du bör göra det och hur ansträngande aktiviteten ska vara. Det ska också stå om du bör starta försiktigt och om det är något särskilt som du ska tänka på.

Du får förslag på träning som är lämplig för din rehabilitering, men det är dina intressen och din livssituation som ska styra valet av aktivitet.


För mer information kontakta:
Sophie Axelsson
tnf. 0491-13434